Tienerbestuurders uit North Carolina weer op pad voor rijexamens

Tieners uit North Carolina kunnen nu weer de weg op om tests voor hun rijbewijs af te leggen.

 

De North Carolina Division of Motor Vehicles heeft de test op de weg aangepast toen de pandemie van het coronavirus vorig jaar toesloeg. Ze werden ‘contactloze wegtests’ genoemd en eisten dat chauffeurs tussen de 15 en 17 jaar oud rond een parkeerplaats reden terwijl een instructeur vanaf een afstand aanwijzingen gaf. De DMV zegt dat dit was om de veiligheid te beschermen van instructeurs die dagelijks in meerdere auto’s stappen. Oefenen auto theorie is online mogelijk.

 

De DMV begon maandag weer met de test op de weg en woordvoerder Steve Abbott zei dat nu de test de parkeerplaats heeft verlaten, deze uitgebreider zal zijn.

 

 

“Het grote ding dat we niet kregen met de contactloze test was dat de instructeur kan zien hoe een chauffeur reageert in het echte verkeer”, zei Abbott. “Als er niemand is die op een claxon blaast, of als er geen verkeerslichten zijn, zijn er geen kanten van trekkers – echte omstandigheden.”

 

De DMV heeft 100 locaties in de staat geopend om tieners te laten testen voor hun rijbewijs op de weg, zei Abbott. Dat is een stijging ten opzichte van de 28 locaties waar de contactloze tests op de weg werden aangeboden.

 

Minder locaties creëerden een achterstand in de duizenden, waarbij mensen maanden moesten wachten op een test, zei Abbott. Het hervatten van de test op meer locaties zou die achterstand moeten wegnemen. Scooter theorie examen oefenen is online mogelijk.

 

Abbott zegt dat de tests op de weg voor volwassen bestuurders nog steeds in de wacht staan. Die chauffeurs zullen tijdelijke ontheffingen van de DMV nodig blijven hebben.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.