Tips voor het kiezen van het perfecte schaaktoernooi

Schaken is misschien wel het meest gevestigde spel ter wereld. Studenten van de geschiedenis accepteren dat een aanpassing van het schaakspel voor het eerst in Perzië werd gespeeld. Deze specifieke vertolking werd niet gespeeld voor het vermaak, maar eerder om de kampioenen van de naties te helpen hun belangrijkste vaardigheden aan te scherpen. In de vroege archaïsche periode ontdekte schaken zijn richting op de Europese landmassa waar het onmiddellijk werd gesteund door illustere families en gewone mensen.

Schaakspelers houden van het spel en houden van verschillende schakers. Als ze dat konden, zou het grootste deel van hen de hele dag proberen om het ideaal te vinden om hun tegenstanders het beste te vangen. Een van de weinige dingen die de echte schaker aanzienlijk leuker vindt dan schaken, is pronken met hun spelvaardigheden, wat de reden is dat zoveel schakers van schaakcompetities houden. De competities bieden de spelspeler een ongebruikelijke gelegenheid om verschillende schakers te ontmoeten, een spel te spelen en met een beetje karma te pronken met zijn capaciteiten.

Een schaker kan niet zomaar een dag kiezen die hij nodig heeft om in een schaakcompetitie te spelen. Hoewel er niets mis is met het moeten spelen in een wedstrijd, kan het meedoen aan een wedstrijd verwarrend zijn en zijn er een aantal dingen die als eerste moeten worden beschouwd.

Kijk naar de wedstrijdregels

Vrijwel elke echte schaakcompetitie zal een keuze hebben uit beslissingen waaraan ze zich vastbesloten vasthouden. Dit is niettegenstaande de standaardprincipes voor het schaken. De meest buitengewoon vreselijke misstap die iemand kan maken, is accepteren dat alle schaakcompetities hetzelfde zijn. Hoe beter een speler zich realiseert dat de competitie beheert, hoe minder kans dat hij iets zal bereiken waardoor hij aan de kaak wordt gesteld en misschien uit de competitie wordt geschopt.

Op het moment dat ze de regels van schaakcompetities onderzoeken, is het belangrijk dat de speler niet alleen naar de normen kijkt en de kenmerken leest. Ze zouden echt naar beneden moeten gaan en de normen echt moeten overzien, waarbij ze specifiek rekening moeten houden met regels over handsituatie, tijd tussen bewegingen, enzovoort.

Realiseer de tijdslimieten

Iedereen heeft een tv-programma of film gezien waarin de spelers vreedzaam naar het bord staren, gedurende een lange tijd, terwijl ze hun beste manier van handelen bespraken. Sommige schaakcompetities zetten hun voet op dit soort gedrag. Ondanks het feit dat de concurrentie waarschijnlijk niet enthousiast zal zijn over snel schaken, waarbij een speler een vaste tijdmaat heeft, over het algemeen 3 of 5 minuten om zijn volgende actie te ondernemen en door de tijd te rennen, impliceert een geprogrammeerde afstand. Talloze competities komen op een moment dat ze het gevoel hebben dat de speler voldoende gelegenheid heeft om een ​​actie te ondernemen en zullen het uitstel bestraffen.

Reputatie

Sommige schaakcompetities zijn zonder bijzondere reden, terwijl andere een buitengewoon serieuze deal zijn. In het geval dat een speler erop gebrand is om een ​​echt geprezen schaker te worden, zal hij moeten meedoen aan competities die een waagstuk zullen zijn naar de Wereldkampioenschappen schaken, de meest bekende schaakcompetitie ter wereld.

Na het kiezen van een schaakcompetitie, moet je ontspannen en gewoon genieten van de dag. Op het moment dat je niet echt aan het strijden bent, zou je je moeten mengen met de verschillende schakers en de indruk moeten waarderen dat je in de buurt bent van mensen die net zo van schaken houden als jij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.